söndag 30 maj 2010

Jaktträning






Ihelg har det blivit jaktträning hela helgen - kan det bli bättre?! =)


På lördag hade vi (SSRK) samträning med Vorstehklubben, med fokus på dirigeringar. En riktigt trevlig och rolig dag. Hittat superfina marker här utanför Kiruna att träna på med lååånga fina ängar och diken osv. Ett ställe som garanterat kommer att besökas många fler gånger.

På söndag var vi fyra som samlades för träning. Jag, Sussan, Märta och Anneli. Vi började med ett fält där vi lagt på svårigheter som att de skulle över ett dike längs ena kanten där en del av dummiesarna låg. Väldigt nöjd över Minjas sök, näsan var på från början till slut och full rulle hela tiden.


Efter det så körde vi långa linjetag till ett målområde som hundarna varit till dagen före. Så bra att kunna utnyttja detta för att hundarna bara ska ha en liten minnesbild kvar.

Därefter så avvek Märta och Anneli och jag och Sussan fortsatte att träna några timmar. Det blev dels dirigeringar med hjälp av pinnar på 9 olika ställen. Man skickar hunden mellan pinnarna, stoppar, vinklar höger, vänster eller ut igen osv. MYCKET nöjd över denna träning för Minja behöver mycket träning att bli säker i stoppsignal och tecken. Om hon blir minsta osäker så kommer hon gärna tillbaka till mig och så vill ja ju inte ha det =) Skedde bra framsteg i träningen och det är ju det som är så roligt och utvecklande! :)


Körde även en del markeringar med apportkastaren. Bra att köra med den för att få iväg lååånga markeringar.

Riktigt nöjd över helgens träningar. Nu är både matte och hundar heeelt slut. :)






Inga kommentarer: