Om mig

Pia Fors heter jag och bor långt upp i vårt avlånga land - nämligen i Kiruna. Har haft hund hela mitt liv och skulle aldrig kunna mig att tänka mig ett liv utan dessa underbara djur.

Jag lever tillsammans med min sambo Ronnie, och för närvarande två stycken hundar, flatcoated retrievern Extra och jämthunden Nera. Har även haft två flattar till som tyvärr nyligen gått bort av sjukdom.

Med mina hundar tränar jag jakt, lydnad, bruks, roliga tricks, viltspår mm. Tycker det mesta inom hundlivet är roligt och tycker det är viktigt att hundarna har ett aktivt liv. Det passar mig alldeles utmärkt eftersom jag älskar att vara ute i naturen.

Är utbildad instruktör via SSRK samt har gått Canis 1-åriga KlickerTränarkurs. Utöver det har jag gått en hel del retrieverjaktkurser, lydnadskurser, spårkurser mm. 

Driver ett eget företag där jag håller hundkurser både i Kiruna och även på andra orter samt håller i träning för enskilda ekipage. Startade eget företag i maj 2011 (MINCADOS) efter att ha hållt kurser idéellt under många år. Använder mig av belöningsbaserad träning med positiv förstärkning på mina kurser och tycker det är viktigt att lära ägare skapa en god relation med sin hund och se på möjligheter med sina hundar istället för att fastna vid hinder.

Jag är perfektionist och väldigt noggrann i min träning. Kan peta i detaljer tills de blir perfekta för tycker att det är detaljerna som sedan får ihop en snygg helhet. "För att bygga ett hus måste grunden först vara ordentligt gjord". Jag ställer höga krav på mig själv och siktar alltid högt! :)

Har stenkoll på det mesta inom det jag är intresserad av även om jag i vissa stunder kan verka förvirrad ;) Är väldigt noggrann i det jag gör och vill aldrig prestera ett halvdant arbete. I hundträningen så är jag envis och noggrann och strävar efter att hunden verkligen ska förstå sin uppgift och dessutom göra det snyggt! När jag ska satsa på något så går jag alltid "all in", vill jag något så går jag alltid in och gör det helhjärtat och då kan jag tillbringa all ledig tid på att lära hunden något som jag bestämt mig för eller exempelvis om jag bestämt mig för att tävla i någon gren. Jag är otroligt envis när jag bestämt mig för något.

Jag är en optimist ut i fingerspetsarna, ser oftast möjligheter och sällan svårigheter. Problem är till för att lösas. Jag är otroligt lösningsfokuserad och ser jag ett problem eller får ett problem i min hundträning så börjar mitt hjärnkontor direkt analysera och hitta lösningar. Älskar dessutom att hela tiden utvecklas och lära mig nya saker.

Ända från min barndom har djur varit ett stort intresse för mig. Vi har haft hund hela livet och minns hur jag släpade med familjens stövare på alla möjliga aktiviter hos Brukshundklubben. Redan som ung tonåring fick jag dessutom hålla i aktiviteter för barn med hund och jag tror att jag redan där haft ett intresse av att lära och dela med mig till andra kring det jag själv lärt mig. Jag har alltid älskat hundar och redan som liten tjej fick jag upp ögonen för Flatcoated Retrievern och när jag väl stod på egna ben fick jag möjlighet att skaffa denna underbara aktiva ras som passar mig som handen i handsken.

Många frågar ofta mig hur jag hinner med allt och hur jag kan ha så många järn i elden - jag prioriterar helt enkelt ofta bort sånt som just då är mindre viktigt för mig (exempelvis slappa framför tv eller dator) och istället så gör jag allt jag tycker är kul och givande för mig.

Jag driver Mincados Hundskola och Mincados Kennel, lär mer under sidorna gällande detta om min verksamhet.

2 kommentarer:

AmandaDs sa...

jag tror det är dags för en uppfräschning här Pia ;)

Pia Fors sa...

Ja Amanda, alla flikarna här behöver nog uppdateras och hemsidan också :D