onsdag 20 februari 2013

Årets Winstons Allroundpris

För ungefär en månad sen fick jag veta att Minja var vinnare av ett vandringspris från FRK = Flatcoated Retrieverklubben. Hon var den hund med högst poäng till Årets Winstons Allroundpris. Så har fått "suga på den goda karamellen" tills det kom ut förra veckan!! Alltså den flatt i hela Sverige med högsta poäng totalt sett i de fem olika grenarna! Riktigt GLAD över detta pris och känner att min hund är så väl värd detta. En allroundhund som verkligen gör toppenbra ifrån sig i allt hon gör! 

Så här står det om priset på www.frk.nu

Winstons Allroundpris Vandringspriset är instiftat till minne av Sveriges första femfaldiga champion; Winston, NordJCh IntoSoFinUCh SoNBCh SLCh SVCh LP Xellent Star, 95.05.17 – 05.01.21 Den flatcoated retriever som visade vad begreppet "allround" verkligen står för. Priset är ständigt vandrande och utdelas årligen i samband med Flatklubbens årsmöte. Framtida revidering förbehålls för att prioritera den jaktliga allroundhunden Flatcoated retriever.
Maj 2005 ~ Erica Berglund


Extra roligt är ju att vandringsprisets grundare är Minjas morfars far!

Meriterna som tog oss till högsta poängen i år var:

Jakt: 2:a pris i Elitklass. Första elitklass-starten vi gör i Sverige och kammar hem ett 2:a pris. Små marginaler i elitklass och riktigt roligt att ta ett bra pris. Framöver satsar vi på första pris och ett jaktprovschampionat! ;)
Viltspår: 1:a pris med HP och på detta provet var vi dessutom provbäst och fick vårt Viltspårschampionet. Hon gick KLOCKRENT i spåret får början till slut. :)
Utställning: Exxellent. Hann endast med en utställning detta året. Framöver skulle det vara kul att satsa på fler Cert för min fröken är ju faktiskt riktigt fin och hon har nog bra chans hos vissa domare. Dock har min högsta prioritering inte varit att åka på utställningar.
Bruks spår: Vi startar vår allra första brukstävling någonsin och trots några missar så blir vi uppflyttade! :)
Lydnad: Samma dag som brukset gör vi debut i Lydnadsklass 2 och även här kammar vi hem ett 1:a pris! Stolt matte!!! :D

Inte nog med detta så kom hon även 3:a på ett annat av FRK:s vandringspris; nämligen Bonnie's VP. Så här står det om detta pris på FRK:

Bonnie's VPVandringspris att utdelas årligen på FRK:s ordinarie klubbmöte till den Flatcoated Retriever som uppnåt högsta poäng i de olika disciplinerna jaktprov, viltspår och utställning. Meriterna skall vara erhållna på officiella prov och utställningar i Sverige under det gångna året. Priset skall vandra i tio år. Den hund som har flest inteckningar erhåller det för alltid. Priset skänktes 1992 som en följd av att Bonnie, SJCh IntSNUCh Almanza Born To Be Alive tog hem Du'Vann VP för alltid. Priset utdelades första gången på klubbmötet 1993 för uppnådda tävlingsresultat under 1992. Tina och Peter Boltorp

Är verkligen så innerligt stolt och lycklig över min underbara hund!! Allt vad jag ger mig in i så är hon med och fixar det galant. Hon är en hund med otroligt stort (vilket jag sagt sen hon var valp) fokus och det hon lär sig sitter i. Jag älskar att arbeta med detaljer själv och tycker det skapar en bra helhet och grund och därför tror jag vi blir ett bra team som lyckas i det vi gör. Givetvis har man motgångar också - MEN, dessa är till för att lösas :)

Ser fram emot massa mer spännande träningar och tävlingar med denna hund! :)
 

Inga kommentarer: