fredag 13 maj 2011

Hundarnas glädjefnatt och härlig start på tävlingslydnadskurserna!

Då har man kommit igång med två tävlingslydnadskurser och vilka härliga deltagare och hundar i dom båda grupperna ! Något som gjorde mig väldigt glatt överraskad var hur bra deltagarna var på att belöna sina hundar med leksak och lek. Vet att några kämpat lite med detta men det såg KANONBRA ut och det är så bra att kunna varva med detta och inte bara köra med godis - hundarna får en helt annan fokus. Längtar redan till nästa träff! Tiden bara springer iväg på kurstiden. Hoppas deltagarna är lika nöjda för ja tyckte iaf det var riktigt roligt.

Jag och Cari har träffats och börjat planera Jokkmokkskursen. Skoj det ska bli och fara dit och träffa nya hundar och deltagare :)

Med Minja har jag kört viltträning idag med kråka. Sen har dom mest fått lattja i stugan medans vi har hållt på att isolera tak och sånt. Ska bli så underbart när det blir färdigt och man kan bo där. Jag och Ronnie var och knallade längs vattnet precis bredvid stugan och där upptäckte jag SÅ FINA TRÄNINGSMARKER MED VATTEN!!!!!! Planerna började smidas kan jag säga och nu måste vi hitta en båt bara =) Har ju bara varit där mest när det varit snö och då har man ju inte tänkt på hur det ser ut ur den synvinkeln. Hundarna hade iaf rejäla glädjefnatt och badade som tokar i vattnet. Casper hade FULLT ÖS och sprang som han var ute på jordens sök, simmade över vattnet till andra sidan och bara sprang och sprang och hoppade runt i vattnet :D Man blir så glad av att se när hundarna är så där extra levnadsglada.

Imorgon ska det hinnas med lite av varje inom hundträningen.

Nera ska få sitt andra viltspår i livet. Första klarade hon bra. Hon nosade lääänge i spårstart och ja lätt henne utforska det ordenligt och efter det började hon spåra. Kan bli riktigt bra det där! =)

Även Minja ska hinna få ett spår. Måste ligga i inför viltspårsprovet om en månad ungefär. Och även Casper ska få ett spår som aktivering :)

Sen blir det lite lydnadsträning och viltträning. Skönt med ledighet!

Inga kommentarer: