lördag 4 februari 2012

-42,1 grader i stugan

Ihelg är vi i stugan i Maunu och det är minst sagt kyligt. Utomhus är det just nu -42,1 väldigt KALLT och inne är det +27,1grader väldigt VARMT. Så det är alltså väldigt kyligt om rumpan de få gånger man tar sig ut till utedasset (man går inte dit i onödan) och inomhus är det riktigt varmt och mysigt.

Ute ids man inte vara i onödan så jag har mest tagit det lugnt idag. Sitter och planerar mina kursträffar. Nästa gång på Fortsättningskursen - Klickerkursen med inriktning grundfärdigheter så ska vi arbeta med baklängeskedjning och deltagarna har från första träffen fått i läxa att till denna träff ha med sig tre beteenden som hunden kan (antingen grundfärdighet, trix eller vad de själv vill) på kommando som vi sen ska baklängeskedja. Så just nu håller jag alltså på att sammanställa material, filmer och planering över den kursträffen.

Baklängeskedjning är roligt och det är så kul att använda det tankesättet när du ska lägga ihop beteenden du tränar för det gör det hela så mycket enklare. Men det är inte helt lätt att förstå alltihop om man är ny så ska försöka sätta ihop det bra och enkelt så att det ska vara lätt att förstå :-) När man söker på youtube efter filmer om baklängeskedjning kommer det upp massa filmer om kedjning men många av filmerna är INTE baklängeskedjning utan framlängeskedjning. Så det är inte helt enkelt att förstå det alla gånger alltså :-)

Månadens trick för januari ska också presenteras här i bloggen. Minja har sitt "vinka" klart måste bara lägga kommando på det. Caspers och Neras tricks måste det tränas lite mer på.

2 kommentarer:

Matilda sa...

Oj -42 :O Jag ska nog sluta säga det är kallt hos oss, -22 är ju ingenting jämfört med era minusgrader...

Pia Niva sa...

Ne det är liiiite skillnad :) När det är så här kallt vet inte hundarna vilket ben de ska stå på ;)