tisdag 27 mars 2012

Grundkurs online hos Klickerklok

Har gått med i Klickerkloks onlinekurs som observatör. Platserna som deltagare var tyvärr slut men tror jag kommer lära mig massor som observatör också. Kursen går alltså på internet och deltagarna presenterar filmer i de olika teman som kursen håller och instruktörerna (Fanny Gott & Thomas Stokke) ger hjälp, tips och råd. Deltagare och observatörer får ställa hur mycket frågor de vill.

Gillar verkligen Klickerkloks tänk så det känns verkligen jätteroligt och nyttigt att vara med på denna kurs! :)


Teman under onlinekursen är: (Källa: www.klickerklok.se )

  • Lek! Hur du får din hund att kampa med dig och hur du kan använda leken för att lära viktiga färdigheter för framtida träning.
  • Självkontroll. Hur du kan använda belöningar för ökad kontroll och tydlighet i både vardag och träning.
  • Shaping. Kom igång med shaping, eller få hjälp med mer avancerade färdigheter. Hur du planerar, genomför och utvärderar dina träningspass och får shaping att bli roligt.
  • Fotgående. Hur du får din hund att gå fot med fokus, precision, attityd och uthållighet. Jättebra för alla hundar, även om du inte planerar en lydnadskarriär, eftersom det lär hunden många viktiga färdigheter.
  • Stå, sitt och ligg. Lär bland annat hur du lär din hund ”hoppstå”, hur du får snabba och precisa beteenden, generalisering och en hund som håller positionen oavsett vad som händer. Också jättebra för alla hundar, inte bara lydnadshundar.
  • Apportering. Bygg vidare på leken vi jobbade med i lektion ett och lär hunden en snabb, precis apportering där hunden aldrig tuggar. Vår metod för apportinlärning är annorlunda, rolig och vädigt effektiv.
  • Signalkontroll. Hur du lägger på signal på beteenden, lär hunden att vänta på kommando och att skilja mellan olika kommandon. Ett måste för alla klickertränare.
(Källa: www.klickerklok.se )

Lektion 1 har varit och lektion 2 är igång. Kommer att blogga mer om och visa filmer från vår träning till dessa träffar.



3 kommentarer:

Anna sa...

klickerklok ... har Stort förtroende för dem å framförallt Fanny, åxå spanat in den där kursen, men har aldrig råd med ngt =( En dag vill jag dock gå en riktig kurs hos dem!! LYCKA TILL !!

Margareta Kauppi sa...

Det är så roligt att få följa en så entusiastisk klickertränare :-) Jag menar dig!

Pia Niva sa...

Ja Anna, har också stort förtroende för dom, har följt dom på nätet sen dom startade nästan. Mkt bra tänk!! Hade också så gärna velat gå kurs för dom, irl alltså :)

Tack Margareta! :) Jätteroligt att höra! :)