söndag 4 mars 2012

Utställning i Överkalix ordnat av Norrbottens Älghundklubb

Idag for jag och Ronnie tidigt imorse till Överkalix för att ställa ut Nera i unghundsklass på Norrbottens Älghundklubbs utställning. Morgonen var riktigt kylig, -20 grader men det var underbart soligt väder så snabbt blev det varmt och en otroligt härlig dag. Det var en lång väntan då juniorklassen var riktigt stor. Riktigt förvånad över att så få hundar fick exellent och att så många endast fick Good eller Sufficient. Men men så kan det vara. Såklart blev man dock orolig över vad domaren skulle tycka om vår tös.

Nera skötte sig iallafall utmärkt utanför och i ringen. Så otroligt roligt att se hur trevlig mentalitet dom flesta jämthundar har. Vet inte hur många hundar som kom fram och hälsade på Nera, hanar som tikar och alla hundar var så otroligt trevliga. Såg inga som helst tendenser till gruff någonstans. Fina underbara jämtar <3 :)
Sen var det dags för vår tur att gå in i ringen. Var fyra stycken tikar i vår klass. Nera och en till tik fick Very Good med jättefin kritik och de två andra hundarna fick Good (tror både fick det iaf). Nera placerade sig som 2:a i sin klass.

Alla hundarna mättes dessutom och Nera mättes till 57cm. Helt lagom alltså :)

Inga kommentarer: