onsdag 11 juli 2012

Jaktträning bland biljoner mygg och knott



Idag var vi ute tre timmar i skogen igen för jaktträning! Erica med flatten Vira, Ellen med labbarna Asta och Ines, Taina med labben Vira och Amanda med labben Zindra hängde med. Fick till en väldigt bra träning! Tyckte dock att Minja var lite disträ eller nåt idag, hon hade inte samma fart när vi jobbade med dirigeringarna i början och hon verkade helt enkelt disträ? Så brukar hon inte vara...?! Vet inte om det spelar in att vi tränade flera timmar jakt igår eller om det är alla miljoner biljoner mygg/knott som spelar in. Man får spreja in hela hundarna flera gånger över hela kroppen under träningspassen pga av att dom är olidliga.

Men sen när vi gjorde vattenmarkeringar och när hon fick hämta in sitt sök var det full fart igen så vet inte vad det var som spelade in.

Vi arbetade iaf med två linjetagsområden som vi turades om att skicka. Sen fick alla de andra lite vattenmarkeringar och Minja fick här bara titta på och fick träna att vara passiv och inte alltid hämta (som hon ju alltid får när vi tränar ensamma).

Sen så gick vi till ett annat område där jag tidigare lagt ut två vattendirigeringar med vilt som Minja skulle ta. Tyckte det gick bra att få in dom och hon jobbar bra efter mina tecken. De andra fick även prova på lite viltapportering.

Efter det så gick vi för att Minja skulle få plocka in sitt viltsök och hon jobbade på bra, är nöjd!

Och det bästa av allt idag är att alla viltavlämningar utom EN har kommit perfekt i hand idag, Och den hon spottade ut spottade hon ut ca 15m framför mig, tog upp, spottade ut igen, gick och kollade och den var full i myror ;)

Riktigt rolig träningskväll med ett jättehärligt gäng och deras retrievers! Tack Amanda, Erika, Ellen och Taina för en bra träning! Vi får samla ihop till träning snart igen :)

Inga kommentarer: