onsdag 23 oktober 2013

Linjetag mot matskålar

Eftersom Extra är liten och ännu inte kan hela apporteringskedjan passar det utmärkt att träna på att skicka hunden på raka linjer med hjälp av matskålar med godis i istället. På detta sätt lär du hunden från början att gå rakt ut och komma rakt tillbaka, precis som det senare ska se ut när du tränar med en dummy.

Vi har börjat träna med en matskål så att hon lärt sig tecknet och att springa rakt ut för att äta godisen i skålen när jag pekar. För mig är det även viktigt att hon lär sig vara lugn och helt sätta sig ned innan skicket mot skålen. Det är suveränt om man kan ha en medhjälpare när man tränar detta som kan fylla på nytt godis i skålen för varje gång hunden hämtat och när hunden inte ser för att retningen inte ska bli så stor så kan hunden istället skickas på nytt till samma område utan retning.

När man tränar på detta sätt får man bra mängdträning på att kunna skicka sin hund på en rak linje.

Idag gick vi vidare till att träna med två matskålar. Först åt två håll (en kl 12 och en kl 6), där jag och Anna-Sara, se blogg: www.annasarasikku.blogspot.se  hjälpte varandra att fylla godis i skålarna så hunden inte såg retningen. Sedan så gjorde vi en snävare vinkel mellan matskålarna (ca kl  10 och kl 2).

Både Extra och Snudda var superduktiga på detta och det är så himla roligt att se hur fort dessa valpar utvecklas :) Tror vi kommer ha massa skoj genom åren med dom.

Kommer helt säkert fler blogginlägg i detta tema framöver hur jag utvecklar träningen.

Se filmer från dagens träning:

 





 

Inga kommentarer: