lördag 7 juni 2014

Godkänd Anlagsklass i Viltspår

Hon fixade det!

Så GLAD man blir när hunden även lyckas och presterar på prov, det den även presterar på träning!
Extra spårade klockrent i spårkärnan första sträckorna och vinklarna, vid tredje vinkeln gjorde hon en stor rigning och kryssade sträckan efter det, sen så kom hon på spår igen och spårade klockrent sista sträckorna! Dock hade hon ett märkligt spår där vi gick förbi massa vinklar, så sträckan där hon gick ur spår och kryssade så tror jag att någon korsat vårt spår samt så sa domaren att det var färska älgspår i spåret. Som tur var så löste hon problemet iaf och när hon kom helt rätt så gick det som på räls igen!

Extra är en riktigt duktig och SPÅRNOGA hund. Hon markerar många av blodfläckarna tydligt.

Efter provets slut så var vi tvungna att plocka in öppenklass-spåret (reservspåret) som ingen behövt gå och egentligen hade jag väl ingen lust att gå det med Extra eftersom det varit en tryckande värme hela dagen som hon dessutom gått spår i, men spåret skulle ju hursomhelst in så tänkte att jag provar gå det, och fixar hon det inte så släpper jag henne lös och går själv och plockar in det.

Inga problem säger Extra, hon fixade ett spår som legat ca 17 timmar utan problem! Liggtiden var inga problem överhuvudtaget! I återgången gick hon en liten bit ur, så där plockade jag tillbaka henne igen i slutet av återgången för att hon inte skulle slösa en massa energi på att irra omkring och då hittade hon direkt tillbaka, vid en till vinkel fick hon ringa litegrann men annars så gick spåret klockrent och de övriga vinklarna gick hon i spårkärnan.  Så nu är det dags att lägga lite öppenklass-spår och anmäla oss till fler prov!!

Lilla tösen som endast är 11 månader och så himla duktig redan!

Har varit en himla intensiv vecka med allt förberedande av spår till viltspårsprov. Vi har varit sjukt många timmar i skogen så nu känns det verkligen värt alla timmar när man får hem ett godkänt resultat och hunden visar vad hon verkligen kan :) Och är så glad att ha så fina vänner att dela detta intresse med!! Vi har haft grymt roligt i skogen och det ger verkligen många glada skratt och minnen!! :D

Inga kommentarer: