fredag 11 november 2011

Vilo-helg i byn


Jag och gubben har begett oss till Jarhois. Han ska ut och jaga älg med Nera och jag ska stanna hemma och kurera mig för har haft ont i halsen flera månader så känns som att det inte är särskilt bra att gå i skogen och anstränga sig.

Nera våran 1åriga jämthund har verkligen gjort KANONJOBB i skogen denna höst. Har ställt massvis med älgar och ställt dom bra i flera timmar men det har inte varit det lättaste att komma åt att skjuta och så har det varit fel djur och lägena har inte varit bra eller så har det dragit över på fler mark. Men men det kommer väl :) Hon har då en hel del jaktlust och känns väldigt lovande.

Ihelg kommer jag iaf träna en del hund iaf och FILMA! För nya videokameran kom igår :)

Det var det korta från mig idag. Har ändrat om lite här på bloggen, kändes som att det behövdes lite förnyelse.

Håll utkik för lär komma inlägg om träning, lite kurstankar och filmer under helgens gång. Förhoppningsvis får vi till vårat RULLA IN I FILT och så ska vi påbörja träningen med veckans Grundfärdighet som är Galopp mot förare.

Och i denna Grundfärdighet ingår:
Spontan galopp mot förare (exempelvis på promenad)
Spontan galopp från medhjälpare (som håller i halsband) till förare
Explosiv start från sitt
Explosiv start från ligg
Explosiv start från stå
Doggie-zen kvalitetssäkring

2 kommentarer:

Emma Pettersson sa...

Ja det är verkligen kul! Med klossen är vi nästan klar för att ta bort den. Tränat mycket förr men blev krångligt för henne så tog en paus. Hon kan "snurra" klart men känner att det behövs lite mer då det blir lite konstigt vid slutet. Vill helre vara säker än att man går för fort fram och så blir det bara fel. Hon lär ju sig extremt snabbt och gäller verkligen att vara med i svängarna för att få in rätt beteende:p men hon tycker att det är.kul och det är ju det viktigaste.:)

Pia Fors sa...

Ja du gör rätt i att inte hasta fram. Bättre att vara nogrann från början så behöver man inte rätta till "fel" sen och går fortare fram i det stora hela ändå! :) Ni är jätteduktiga Emma som är så flitiga med träningen! :)