onsdag 21 september 2011

Öga mot öga med en BJÖRN!

Jag som alltid prata om att jag vill se björn och idag fick jag då göra det. Stod öga mot öga med en björn på 15-20 meters avstånd.

Satt på pass på en rågång och hörde någor som prasslade precis innan! Och inte lite paff jag blev när jag såg att det var en BJÖRN!!!!!!! Hoff, enda jag tänkte på var vad jag ska göra! Satt ner när den kom så ställde mig upp och höjde bössan en aning och stod och tittade på den några sekunder och den tittade på mig. Sen vände jag sakta så jag stod med sidan mot den och den började gå in på andra sidan rågången och jag gick sakta några steg därifrån!

Sen började såklart fundera på om den kommer tillbaka och var den gick för såg ju ingenting eftersom det var så tätt. Vinden låg från björnens sida så den fick ingen vittring av mig och det var väl anledningen till att den kom så nära också. Det som var lite läskigt var att det var ganska tät skog där så den kunde lika gärna stå 50meter ifrån mig utan att ja hade en susning om det. Nånå ringde Ronnie som försökte gå på ett stånd eftersom Nera ställt en älg med kalvar och han var lååångt ifrån mig. Så där fick jag stå i typ 1 timme sen ja sett björnen innan en från jaktlaget hämtade mig därifrån :) Hade inte en susning om hur ja skulle hitta därifrån eftersom ja inte varit mycket där och Ronnie hade pejlen.

Nå det var verkligen en häftig upplevelse som var pulshöjande men nästa gång får nallen vara på lite länge avstånd. ;)

Hade varit kul att skjuta en björn någongång också men man är inte så kaxig när björnen är så nära och man vet att det skott man skjuter verkligen måste träffa rätt för annars kan man snabbt ha en björn på sig.

TACK gulliga Nina som tog sig tid att prata mig så gott som hela tiden när jag hade nerverna på helspänn i skogen :) Stolt över mig själv iaf som lyckades hålla mig så cool som ja ändå gjorde :)

4 kommentarer:

Margareta Kauppi sa...

Vilken upplevelse..!
Att ta en bild, var väl inte det du tänkte på just då...

Pia Fors sa...

Ja det var verkligen en upplevelse! =) Nu fick jag se en björn som ja alltid velat. Nej kameran fanns inte ens i mina tankar just då ;)

Anonym sa...

Hur har jämten fungerat i skogen?

Pia Fors sa...

Alldeles UTMÄRKT. En klippa på att finna och skälla älg. Kommer uppdatering om hennes dagar i skogen ;)