onsdag 14 september 2011

Uppdatering

När man har fullt upp så blir det ofta internet-tiden som ryker och därmed blogginläggen. Trots att jag faktiskt tycker det är riktigt roligt att blogga :) Sen om man inte hunnit blogga så är det så mycket som hunnit hända och det är svårt att veta var man ska börja skriva och då dröjer det ännu längre innan ett blogg-inlägg kommer ut :) Gör återigen ett försök att komma igång med bloggen kontinuerligt, speciellt eftersom det är hög aktivitet på hundfronten nu.


En kort sammanfattning över vad som hänt sen sist:

Minja
Startat på jaktprov men avlämningarna med vilt sitter inte till 100% så därför har jag valt att inte starta på fler jaktprov i år utan tränar vidare till nästa år. Arbetsmässigt har hon kännts i ganska bra form i år men såklart är det mycket som finns att träna på inom jakten alltid :) Det som vi framförallt behöver lägga lite krut på är dirigeringar med STÖRNINGAR! Alltså när det slängts markeringar och någon människa står i närheten av dirigeringen eftersom hon lätt "låser sig" mot funktionären och tror att det ska komma ett kast därifrån. Dumt eftersom man inte tänkt på detta tillräckligt utan en männsika som står ute i terrängen oftast kastar på träning och står sällan bara där som störning. Jaktträningen är iaf det roligaste av allt!!! :) Nu har vi smått kommit igång med lydnadsträningen också och ska försöka hinna starta i lydnadsklass 2 i år.

Casper
Har kastrerats i sommar och fick en invändig infektion en månad efter detta - stackars killen, som om inte kastreringen var pina nog ;( Sen så opererades en knöl bort på hans hals eftersom jag var orolig att det var en tumör men det visade sig bara vara en talgkörtel av modell större :) Planer med Casper är att han ska tränas inför och startas i lydnadsklass 3, antingen i år eller början av nästa år.

Nera
Nera har hunnit bli 1 år och är med på sin första älgjakt och har rejält med jaktlust :) Hon är duktig på att följa vittring och kan gå låångt. Dock har hon hittills bara varit efter fjolingar och haft svårt att få stopp på dessa. Att jaga älg med hund är iaf otroligt spännande och känns roligt med denna form av hundträning. Hon behöver mer träning märks det men är mycket nöjd med henne och tror hon kan bli duktig :)

Det var allt för detta inlägg!

Inga kommentarer: