onsdag 28 september 2011

Vår träningsstatus just nu

Var hur mycket folk som helst på Bruksis idag! Riktigt roligt.

Jag tränar som en dåre just nu med Minja iaf inför vårt kommando prov. Vi är inte alls redo och har alldeles för kort tid att träna men ska göra vårt bästa iaf.


Ska köra en kort resume hur vi ligger till i lydnadsklass 2 momenten och vad vi behöver träna på.

- Platsliggande: Ligger stadigt och detta moment känner jag mig rätt trygg med.
- Fritt följ: Ena stunden jättebra och ibland lite yvigt. Svävar gärna ut så att det blir lite luft mellan oss och det ska vi ta tag i sen. Kan även tycka att hon har blicken fäst lite långt ner som att hon väntar att en boll ska komma flygande från min högra hand. Måste tänka på vad jag belönar så ja inte belönar det utan ögonkontakt.
- Läggande: Detta fungerar oftast klockrent :) Att lägga sig snabbt är Minjas paradnummer och det kommer lite närsomhelst :)
- Inkallning med ställande: Tränat detta väldigt lite men ändå har hon fattat detta direkt, kanske har att göra med att man tränat stopp i jaktträningen). Nåväl hon fattar momentet men behöver få snabbare stopp och bättre ingångar i avslutet.
- Apportering: Hon apporterar glatt och gärna men har glömt att man ska komma i utgångsställning och sätta sig så det ska vi träna på.
- Fritt hopp över hinder: Hoppas gärna och gärna utan kommando eftersom vi tidigare tränat mycket frivilliga hopp. Men säger jag att hon ska sitta vid sidan gör hon det. Dock hoppar hon över på andra sidan och lägger sig merparten av gångerna så lite sitt på avstånd måste vi träna på.
- Fjärrdirigering: Jättesnabba ligg och jättesöliga sittupp. Inte tränat sittuppen helt enkelt så det ska vi också lägga lite krut på.
- Rutan: Kan inte men har börjat få ett hum om det :) Dock för lite tid för att hinna lära in det helt men vi kämpar på!

2 kommentarer:

Margareta Kauppi sa...

Jo, verkligen kul att det var så många på plan!
Ni har ju iaf drygt 1 vecka på er; vi har typ 2 dagar :)
Men vi tar det som ett sätt att få statusen fastställd; för att ha nå´t att göra i vinter...

Pia Niva sa...

Vi ska jaga älg hela helgen å nästa vecka ska ja till Haparanda med jobbet så har inte så mkt träningstid kvar innan provet men ska träna så mkt det hinns å så känner ja som du oxå att ja vill starta nu så har man kommit igång å vet har man ska träna på i vintern :) lycka till ihelg! :)